Essentiële inzichten voor een sterker merk en een betere wereld

Monitor Merk & Maatschappij

Je neemt je maatschappelijke rol als bedrijf serieus. Omdat dit bij je purpose past. Maar ook omdat de stakeholders het van je eisen. Maar hoe kijkt jouw doelgroep aan tegen de maatschappelijke rol en impact van je merk(en)? Hoe communiceer je in jouw sector het effectiefst over deze thema’s? Dat soort vragen beantwoordt de Monitor Merk & Maatschappij.

De Monitor Merk & Maatschappij is een multiclient onderzoek van b-open en MarketResponse over de maatschappelijke rol en duurzaamheid van merken, uitgevoerd in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, een bewezen effectief Customer Experience Model. We meten per sector en per merk op een groot aantal dimensies de houding en perceptie van consumenten.

Benieuwd naar de uitkomsten van dit jaar?

Download de Monitor, Merk & Maatschappij en lees hoe de consument op de kleintjes let en minder uitgeeft aan duurzaamheid.

Download hier

Download het trendrapport: Monitor Merk & Maatschappij

"*" indicates required fields

Naam*

SX: Sustainable Experience

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds strategischer geworden en stevig verankerd in de purpose van veel bedrijven. De coronacrisis heeft dit proces versneld. Mensen worden zich meer bewust van het belang om goed met elkaar, de natuur en de wereld om te gaan. Ze verwachten dat bedrijven daarin hun verantwoordelijkheid nemen. Ze worden kritischer en verlangen transparantie, commitment en daadkracht.

Uit MarketResponse-onderzoek blijkt dat aandacht voor mens en maatschappij steeds vaker het verschíl maakt voor klanten. We noemen dit de Sustainable Experience (SX). Wil je relevant blijven voor klanten, dan moet je daarmee aan de slag. Maar inzetten op MVO is niet zonder risico’s. De kritische consument gelooft niet elke duurzaamheidsclaim van ondernemingen en bij green washing of windowdressing keert de klant zich van je af.

De nieuwe opzet houdt nog meer rekening met actuele trends en de behoefte van bedrijven aan actionable inzichten. Door de koppeling met de BSR Leefstijlsegmentatie van MarketResponse kun je bepalen met welke boodschap en via welke kanalen je jouw doelgroep effectief kunt bereiken.

De Monitor Merk & Maatschappij biedt je diepgaande, bruikbare inzichten voor:

  • De maatschappelijke rol van je merk en een betekenisvolle positionering
  • Activatie en communicatie
  • Innovaties met positieve maatschappelijke impact
  • Het stimuleren van duurzaam gedrag bij jouw doelgroep
  • Duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen

Direct Kennismaken?

Bart Brüggenwirth
Business Consultant | Marketing en MVO

[email protected]

+31 6 14 92 61 53